website element

Nieuws

SCANNEN IN PLAATS VAN HAPPEN?
Bij Orthodontie Amersfoort is het mogelijk om het gebit te scannen. Heel eenvoudig wordt er met behulp van een mondscanner een driedimensionaal beeld gemaakt van uw gebit. Dat is plezierig voor u als patiënt en voor ons als orthodontisten. Dankzij de moderne technologie kan er snel een nauwkeurig resultaat worden bekeken op de computer om te beoordelen.

scannen

De scanner is zowel voor kinderen als volwassenen te gebruiken.
Bent u geïnteresseerd? Bel ons voor een afspraak.

Graag tot ziens!

Orthodontie en verzekering in 2020
Vergoeding van een orthodontische behandeling komt niet uit de basisverzekering. Daarvoor moet u aanvullend verzekerd zijn. Let bij het afsluiten van een nieuwe verzekering/overstappen naar een nieuwe verzekering goed op: bij sommige verzekeraars geldt een wachttijd: dan moet u eerst een jaar of enkele jaren bij hen verzekerd zijn, voordat zij een beugelbehandeling vergoeden. Daarnaast is het soms niet mogelijk om tijdens een lopende behandeling een nieuwe verzekering af te sluiten.
  
Voor meer informatie over verzekeringsvoorwaarden per januari 2020: www.allesoverhetgebit.nl of www.vergelijkmondzorg.nl of bij de website van zorgwijzer: vergoeding tot 18 jaar en vergoeding vanaf 18 jaar.

Komt u bij een echte orthodontist, of is het een tandarts voor orthodontie?
Einde aan verwarring orthodontist en beugelende tandarts
Tandartsen die zich extra hebben verdiept in beugelbehandelingen gaan zich ‘tandarts voor orthodontie’ noemen. Andere aanduidingen, die regelmatig voor patiënten verwarring met orthodontisten veroorzaken, gaan tot het verleden behoren. Dat hebben de ANT, KNMT, NVvO en de OVAP met elkaar afgesproken.

De tandarts wordt bezocht voor het onderhoud van het gebit. Als je een beugel neemt, ga je naar een orthodontist. Orthodontisten hebben zich na hun tandheelkunde studie aan de universiteit gespecialiseerd in orthodontie. Deze studie duurt 4 jaar. Daarmee is een orthodontist een professional, specialist die zich focust op het onderzoeken en verhelpen van afwijkingen in kaken, standen van kaken en onregelmatigheden in gebitten.

Doe de check op: www.orthodontist.nl